Tänasest hea juhtum ning ka teema millega hiljuti tegelenud olen. Soovisin poes maksta sulas, aga neil polnud raha tagasi anda. Minust käisid kohe läbi mõtted:”Keegi kindlasti ei taha ja kellelgi kunagi pole vahetada, kõik on alati hästi pahased kui peavad raha vahetama jne”. Läksin poest välja ning leidsin piruka putka. Mõtlesin okei proovin siis siin. Ostan vett. Siis nad vahetavad kindlasti. Okei. Ostan paar pirukat ka siis nad ei saa kindlasti keelduda kui ma olen neile juba nii palju pakkunud enda poolt. Sain siis tädi jutule ning andsin oma tellimuse sisse. Samal ajal näitasin talle 50ne eurost. Tädil oli kohe selline nägu peas, et siin ilmselt kaubaks ei lähe. Hakkasin siis peas juba järgmiseid kohti välja mõtlema, kus saaks vahetada. Siis tädi hoopis ütles, et kas mul on ükskõik millistes rahatähtedes ta selle lahti vahetab? Mina vastu, et muidugi. Tädi läks kohe oma rahakoti juurde ning hakkas lugema 50 eurot väikestes kupüürides. Kui see kaup oli tehtud, läks tal peaaegu meelest, et ma soovisin ka tellida. Lõpuks tuli talle meelde, et ma ju soovisin ka pirukaid ja vett. Okei tema hakkas toimetama. Mina sellel hetkel võitlesin iseendaga. Kas olla aus ja öelda, et ma tegelikult ei soovinudki neid pirukaid või lasta asjadel samamoodi edasi kulgeda. Lasin asjadel minna edasi. Maksin oma pirukate eest ning kõndisin edasi. Käisin teises poes ning maksin seal ka oma asjade eest. Peale seda sain rahulikult olukorda analüüsida. Kahjuks polnud ma aus iseendaga ja selle läbi temaga. Mul oli eeldus, et minu soovi nagunii ei rahuldata ja siis ma hakkasin mõtlema välja viise kuidas seda rahuldada. Nagu me kõik siin elus hetkel teeme. Selle asemel, et lihtsalt öelda, mida me soovime. Kui oleksin väljendanud ennast selgelt ja öelnud: “Tere tädi, ma sooviksin vahetada 50 eurot lahti. Kas Sul on see võimalus?” Siis ilmselt oleks tädi vastanud, et muidugi. Kohe saab. Aga tänu minu mineviku kogemustele ma eeldasin, et seda ma nagunii ei saa ja pean mõtlema välja viise kuidas oma vajadusi rahuldada manipuleerides. Teen seda kindlasti kõikjal. Nüüd hakkan alles aru saama, et saades teadlikuks oma vajadustest ning soovidest ja neid ausalt väljendades saame me tegelikult kõik mida me tahame! Ainuke asi mida saame teha on usaldada seda kõike. Usaldada ennast. Usaldada maailma. Usaldada teisi. Avada ennast sellele kõigele täielikult ning totaalselt. Elada täiega ja avatult. Väljendada ennast just nii nagu antud hetkel tunneme. Meil on kõigil õigus saada hunnikute viisi raha ja küllust, tuleb seda vaid ausalt endale ning teistele tunnistada. Või ükskõik mida me soovime. Olgu selleks siis raha või suhted, töö vms. Vaja on olla aus kõige pealt iseendaga ja siis seejärel teistega. Niimoodi ringi käies ja proovides läbi teiste rahuldamise omi soove saada me põhjustame ainult kannatusi juurde. Kõigepealt endale ja läbi selle teistele. Praegu sain sellest aru, aga kui ma käiks iga päev niimoodi ringi ja arvaks, et keegi kuskil ei taha minu soove rahuldada ja ma pean ainult kogu aeg manipuleerima siis ma hakkaksin kiiresti arvama, et see maailm on üks jube koht. Imelik… Kes tahaks elada sellises maailmas? Hea ja halb uudis on see, et me oleme selle ise endale loonud. Aga õnneks on meie endi võimuses seda muuta 😉 . Oleme ausad iseenda vastu, hakkame väljendama oma soove nii nagu need parasjagu just on. Jätame vahemehe, milleks siis antud juhul teiste inimeste rahuldamine välja, sest nagunii teeme seda ainult enda pärast ning kasutame hoopis otseteed – iseenda kuulamist ja endaga aus olemist!

<3

tõde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *